Ei Tapahdu Mitään -viikko

Lokakuu 28. 00:01 - Marraskuu 03. 23:59

Niin on jälleen aika hengähdystauon ja antautua tekemättömyydelle ja saamattomuudelle viikon ajaksi, kun alkaa virallisesti Ei Tapahdu Mitään -viikko. Toki joku saattaa jotakin saadakin, metsästyskausi kun on meneillään ja paikalliset innokkaita saalistajia. Mutta siinäpä se viikon ainut menovinkki onkin: Mene mettään!

Sallassa tykätään olla rehellisiä, johan siitä kertoo jo vuosia rinta rottingilla kaikille kerrottu sloganikin: in the middle of nowhere (keskellä ei mitään). Tosihan se on. Ei täällä ihan lähiseuduilla juuri muuta ole kuin erämaata. Ja hienoa erämaata onkin! Vuosia mietittiin, miten saataisi eloa tähän ruskan ja talven väliin, kun sillon aina niin hiljenee. Vaan lopulta hoksittiin, että mitä sitä turhia mitään teennäistä keksimään, sanotaan vaan niinku asiat on. Kesän lämpö on haihtunut, ruskan värit haalenneet, niin pilvistäkin on ettei revontulia tahi tähtitaivasta näe saatikka sitten aurinkoa, joka kaamoksen myötä painuu pysyvästi horisontin taa. Thaimaalaisten marjanpoimijoiden sijaan oransseissa asuissaan metsissä laukkovat paikalliset. Ja näihin erämaihin kun lähtee, niin sinne kyllä katoaa vaikka väkeä olis kuinka. Sitten talven tullen naama noesta mustana, tarpeeksi eräjormailua ja -irmailua nautittuaan, paikalliset kömpivät hymy huulillaan takaisin pirtteihinsä ja sieltä sitten hiljakseen muuttuvat myös katukuvassa näkyviksikin. Sellaiset, joilla ei enää ikä tai kunto anna myöten mettään lähdölle, niin kyselevät ja puhuvat siitä sitten tauotta. Sallan ainut keskittymä, jossa meno ei hiljene edes lokakuussa onkin Sallan vanhainkoti.

Vaan nyt kun jo kahdeksatta kertaa tätä tapahtumattomuuden viikkoa vietetään, niin on alkanut tuntumaan, jotta se taisikin olla siunaus, kun ei tähän sen kummempaa karkeloa alettukaan värkkäämään. Niin paljon ohjelmaa ja informaatiota ja menovinkkejä tulee joka tuutista, että saataiskin olla ihan mukava päästä paikkaan missä voi vaan olla. Ei tarvitse katsoa kelloa tai aikatauluja, junakiskot varastettu jo vuosia sitten ja bussi tulee tai lähtee yleensä sen yhen kerran päivässä, sitä ei ole vaikea muistaa. Jos kuitenkin sattuu unohtumaan, niin sitte seuraavana päivänä uusi yritys. Kauppareissulla ei tarvitse kovin kummosiin small talkkeihin varautua, korkeintaan voi joku kysäistä, että "Ookkonä mettällä käyny?" tai "Kenes poikia/tyttöjä se sinä oot?" Ruska-ajan ruuhkat patikkapoluilta on ohi, niin reiteillä saa samoilla ihan rauhassa, eikä puhelinkaan pahemmin pirise, kun tässä aivan itärajalla nuo yhteydet ei aina niin kovin vahvat ole. Ei Tapahdu Mitään -viikolla saa luvan kanssa olla tekemättä yhtään mitään! Jos nyt sitten menet jotaki tekemään, niin ihan omalla vastuullas sitte olet.

« Takaisin etusivulle